(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada globallashuv jarayonining oʻzbek elektron ommaviy axborot vositalari tilida sodir boʻlayotgan leksik, sintaktik va diskursiv oʻzgarishlarga taʼsiri tahlil qilinadi. Tadqiqot uchun 2024–2025 yillarda faol boʻlgan oʻzbek elektron ommaviy axborot vositalari platformalaridan olingan 100 ta yangiliklar matni korpus sifatida shakllantirildi. Ingliz tilidan kelib chiqqan atamalar ulushi, jurnalistik uslubning soddalashtirilishi, global standartlarga moslashish tendentsiyalari, shuningdek, yangi diskursiv belgilar ilmiy usullar yordamida aniqlandi. Natijalar shuni koʻrsatdiki, globallashuv ommaviy axborot vositalari tilining rivojlanishiga sezilarli taʼsir koʻrsatadi.