(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
O‘smirlik davri — bolalikdan kattalikka o‘tish, gormonal va immun tizim faoliyatining sezilarli o‘zgarishlari bilan tavsiflanadigan murakkab fiziologik jarayondir. Shu davrda qalqonsimon bez autoimmun kasalliklari (masalan, Hashimoto tiroiditi va Graves kasalligi) o‘g‘il bolalarda ko‘pincha sekin va yashirin kechadi. Bu esa kasallikni dastlabki bosqichlarda aniqlashni murakkablashtiradi.