(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada korrupsiya ijtimoiy hodisa sifatida falsafiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi hamda uning tarixiy shakllanish bosqichlari yoritiladi. Korrupsiyaning mohiyati, kelib chiqish sabablari, ijtimoiy ong va qadriyatlar tizimi bilan uzviy bog‘liqligi ochib beriladi. Shuningdek, turli tarixiy davrlarda korrupsiyaning namoyon bo‘lish shakllari tahlil qilinib, zamonaviy jamiyatda uning barqaror rivojlanishga salbiy ta’siri falsafiy jihatdan asoslab beriladi.