(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda biologik faol moddalar, ularning kimyoviy tuzilishi, tasnifi hamda tibbiyotda qo‘llanilishining dolzarb jihatlari yoritilgan. Biologik faol moddalar tirik organizmda muhim fiziologik va biokimyoviy jarayonlarni boshqarishda ishtirok etadi. Ular zamonaviy dori vositalarining asosini tashkil etib, turli kasalliklarni davolash va oldini olishda keng qo‘llaniladi.