(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Hozirgi zamon ta’limi jarayonida fizika fani o‘qituvchisidan nafaqat nazariy bilimlarga ega bo‘lish, balki ulardan amaliyotda samarali foydalanish, zamonaviy pedagogik va raqamli texnologiyalarni qo‘llay olish, o‘quvchilarda ilmiy - tadqiqot ko‘nikmalarini shakllantira olish, shuningdek, shaxsiy va kasbiy kompetensiyalarni namoyon etish talab etiladi. Shu bois fizika o‘qituvchilarining kompetentligini rivojlanganlik holatini aniqlash ta‘lim sifatini baholashning eng muhim bosqichlaridan biri hisoblanadi.