(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya Eshitish tovush signallariga miyaning elektr javoblarini yozuvchi diagnostika (Auditory Brainstem Response, ABR) pediatrik bemorlarda eshitish pasayishini baholashda “oltin standart” hisoblanadi. KSVP tekshiruvini o‘tkazish uchun keng qabul qilingan bir nechta protokollar mavjud bo‘lib, ularning parametrlaridagi farqlar noto‘g‘ri tashxis qo‘yilishiga yoki tashxis va davolashning kechikishiga olib kelishi mumkin. Ushbu tadqiqot yosh bemorlarda KSV tekshiruvining sifatini, shuningdek tashxis va davolash taktikasidagi o‘zgarishlarni baholashga qaratilgan.