(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya.Mazkur maqolada ekologik muhitning inson salomatligiga ta’siri ilmiy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Atrof-muhit ifloslanishi, iqlim o‘zgarishi, suv va havoning sifat darajasi hamda ularning jismoniy va ruhiy salomatlikka ko‘rsatadigan ta’siri ochib beriladi. Tadqiqotda Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti (JSST), BMT va ekologiya sohasidagi yetakchi ilmiy manbalar ma’lumotlariga asoslanib xulosalar chiqariladi.