(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bugungi kunda yuzaga kelayotgan ekologik muammolar va ularning aholi salomatligiga ko‘rsatayotgan salbiy ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Atrof-muhitning ifloslanishi, iqlim o‘zgarishi, suv va tuproq resurslarining degradatsiyasi inson organizmiga qanday xavf tug‘dirayotgani ochib beriladi. Shuningdek, ekologik muammolarni kamaytirish orqali aholi salomatligini yaxshilash yo‘llari yoritib berilgan.