(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining mustaqillik yillarida tibbiyot sohasida amalga oshirilgan islohotlar tahlil qilinadi. Unda sog‘liqni saqlash tizimini isloh etish, aholiga ko‘rsatilayotgan tibbiy xizmatlar sifatini oshirish, birlamchi tibbiy-sanitariya yordamini takomillashtirish, onalik va bolalikni muhofaza qilish, zamonaviy tibbiy texnologiyalarni joriy etish hamda tibbiyot kadrlarini tayyorlash va qayta tayyorlash borasida amalga oshirilgan chora-tadbirlar yoritib beriladi. Shuningdek, sog‘liqni saqlash sohasida qabul qilingan davlat dasturlari va ularning amaliy ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan baholanadi.