(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida Sog‘lom turmush tarzi- salomatlik va baxtli hayot garovi.yani tibbiyot sohasida amalga oshirilgan islohotlar tahlil qilinadi. Unda sog‘liqni saqlash tizimini isloh etish, aholiga ko‘rsatilayotgan tibbiy xizmatlar sifatini oshirish, birlamchi tibbiy-sanitariya yordamini takomillashtirish, onalik va bolalikni muhofaza qilish, zamonaviy tibbiy texnologiyalarni joriy etish hamda tibbiyot kadrlarini tayyorlash va qayta tayyorlash borasida amalga oshirilgan chora-tadbirlar yoritib beriladi. Shuningdek, sog‘liqni saqlash sohasida qabul qilingan davlat dasturlari va ularning amaliy ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan baholanadi.