(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada arab tili ta’limida og‘zaki nutq madaniyatini rivojlantirishda sotsiolingvistik va pragmatik kompetensiyalarning o‘rni hamda madaniy kontekstning ushbu jarayondagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda arab tili shunchaki grammatik tizim emas, balki madaniy muloqot fenomeni ekanligi, milliy-diniy qadriyatlarning nutqiy vaziyatlardagi roli va ularni zamonaviy metodlar orqali talabalarga yetkazish masalalari manbalar asosida yoritiladi.