(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda kasbiy hislatlarni rivojlantirish metodlarining ilmiy-nazariy asoslari yoritilgan. Tadqiqotda kasbiy hislatlarning shakllanishi shaxsning professional rivojlanishi jarayonida muhim psixologik omil sifatida tahlil qilinadi. Shaxsga yo‘naltirilgan, faoliyatga asoslangan hamda ijtimoiy-psixologik yondashuvlar doirasida kasbiy hislatlarni rivojlantirishning samarali metodlari ko‘rib chiqiladi. Аннотация: В данном тезисе раскрываются научно-теоретические основы методов развития профессиональных качеств личности. Профессиональные качества рассматриваются как важный психологический фактор становления и развития специалиста. В рамках личностно-ориентированного, деятельностного и социально-психологического подходов анализируются эффективные методы формирования профессиональных качеств. Annotation: This thesis examines the scientific and theoretical foundations of methods for developing professional qualities. Professional qualities are analyzed as an essential psychological factor in the process of professional formation and personal development. Within the framework of personality-oriented, activity-based, and socio-psychological approaches, effective methods for developing professional qualities are discussed.