(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
This thesis examines personalized learning as a modern educational approach. It focuses on adapting teaching methods to individual learners’ needs and abilities. International best practices in personalized education are analyzed. The study also reviews the current implementation of personalized learning in Uzbekistan. The role of digital technologies in supporting individualized instruction is highlighted. The findings show that personalized learning improves students’ motivation and academic achievement. Ushbu tezis shaxsiylashtirilgan ta’limni zamonaviy pedagogik yondashuv sifatida tahlil qiladi. Unda o‘qitish jarayonini o‘quvchilarning individual ehtiyoj va imkoniyatlariga moslashtirish masalasi yoritiladi. Xorijiy mamlakatlar tajribasida shaxsiylashtirilgan ta’limning samaradorligi o‘rganiladi. Shuningdek, O‘zbekiston ta’lim tizimida ushbu yondashuvning joriy etilishi tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalarning individual ta’limni qo‘llab-quvvatlashdagi roli ko‘rsatib beriladi. Natijalar shaxsiylashtirilgan ta’lim o‘quvchilarning motivatsiyasi va o‘quv yutuqlarini oshirishini tasdiqlaydi.