(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Виртуал лаборатория-компьютер орқали амалга ошириладиган симуляция, у орқали талабалар физиологик жараёнларни кўриб чиқиш, тажрибаларни виртуал мухитда бажариш ва натижаларни тахлил қилиш имкониятига эга бўлади. Ўқитишда замонавий компьютер технология усулларининг мақсади таълимда самарали жараёнларни ташкил этиш бўлиб, талабалар ўзининг интеллектуал қодирлигини ва муваффақиятини хис қилади, бу эса таълим жараёнининг самаралигини таъминлайди. Бошқа сўзлар билан айтганда, замонавий компьютер технология усулларидан фойдаланиб ўкитиш- бу биринчи навбатда дарснинг самарадорлигини ошириши мумкин. Физиология фанидан лаборатория машғулотларини бажаришда талабалар компьютер системасидан фойдаланиб хар бир ишни мустақил равишда бажаради.