(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada buyuk mutafakkir Abu Ali Ibn Sinoning ta’lim-tarbiya haqidagi pedagogik-falsafiy qarashlari asosida yoshlar estetik didini shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Ibn Sinoning ilm, axloq, go‘zallik va san’at uyg‘unligi haqidagi fikrlari zamonaviy ta’lim tizimi nuqtayi nazaridan ochib beriladi. Tadqiqot natijalari yoshlar estetik tarbiyasini rivojlantirishda mutafakkir merosining ilmiy-amaliy ahamiyatini asoslab beradi.