(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalari talabalari orasida uchraydigan salbiy emotsional holatlar (stress, xavotir, depressiv kayfiyat, emotsional zo‘riqish) ning psixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Talabalik davrining ijtimoiy-psixologik o‘ziga xosligi, o‘quv yuklamasi, shaxslararo munosabatlar va kelajak kasbiy faoliyat bilan bog‘liq omillarning emotsional holatlarga ta’siri ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqot davomida salbiy emotsional holatlarning namoyon bo‘lish shakllari, ularning shaxs rivojiga ta’siri hamda oldini olish va bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.