(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek xalq dostonlarining til xususiyatlari va uslubiy jihatlari tahlil qilinadi. Xalq og‘zaki ijodining yirik janri bo‘lgan dostonlarda xalq tafakkuri, milliy mentalitet, tarixiy xotira va estetik qarashlar o‘ziga xos til vositalari orqali ifodalanadi. Tadqiqot jarayonida dostonlar tilidagi poetik vositalar, obrazlilik, frazeologik birliklar, takrorlar va xalqona iboralarning uslubiy vazifasi yoritiladi. Shuningdek, epik nutqning badiiy-estetik ahamiyati hamda doston tilining adabiy til taraqqiyotidagi o‘rni asoslab beriladi.