(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Maqolada jadid ma’rifatparvar olimi, pedagog Mahmudxo‘ja Behbudiyning pedagogik qarashlari, uning me’rosini zamonaviy ta’lim tizimidagi muhim ahamiyatli haqida fikrlar bildirilgan. Behbudiyning ta’limga oid g‘oyalari o‘z davrida milliy ma’rifatparvarlik harakatining asosiy omillaridan biri sifatida shakllangan bo‘lib, bugungi kunda ular o‘qituvchilar hamda talabalarga zamonaviy pedagogik yondashuvlarni o‘rganish va o‘zlashtirishda muhim asos bo‘lib xizmat qiladi. Jamiyatda zamonaviy o‘qituvchining roli hamda vazifalari Behbudiyning pedagogik qarashlari orqali hozirgi davr yosh avlodga samaraliroq va ta’sirli yetkazishning muhim va ahamiyatli tamonlari haqida fikr mulohazalar bayon qilingan.