(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur tadqiqotda O’zbekiston Respublikasining mustaqillik davridagi xalqaro faoliyati, dunyo hamjamiyatidagi pozitsiyasi, diplomatiya aloqalari va global muammolarga munosabati chuqur tahlil etilgan. Suverenitetga erishganidan so’ng, O’zbekiston o’z tashqi siyosiy kursini shakllantirishda milliy manfaatlarni asos qilib, ochiq va ko’p qirrali yondashuvni qabul qildi. В данном исследовании глубоко проанализирована международная деятельность Республики Узбекистан в период независимости, её позиция в мировом сообществе, дипломатические связи и отношение к глобальным проблемам. После обретения суверенитета Узбекистан, основываясь на национальных интересах при формировании своего внешнеполитического курса, принял открытый и многосторонний подход.