(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur maqolada gender adolati va ijtimoiy shartnoma nazariyalari o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik zamonaviy falsafiy yondashuvlar asosida tahlil qilinadi. Xususan, ayollar huquqlarini himoya qilish masalasi klassik ijtimoiy shartnoma nazariyalaridan tortib, hozirgi davr feministik va liberal adolat konsepsiyalarigacha bo‘lgan ilmiy qarashlar doirasida ko‘rib chiqiladi. Maqolada gender tengligi masalasining huquqiy, axloqiy va ijtimoiy-falsafiy asoslari ochib berilib, davlat va jamiyat o‘rtasidagi ijtimoiy shartnoma doirasida ayollarning o‘rni va huquqlarini ta’minlash muammolari yoritiladi. Tadqiqot natijalari gender adolatini mustahkamlashda falsafiy yondashuvlarning ahamiyatini asoslab beradi.