(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida mustaqillik yillarida madaniyat va ma’naviyat sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar mazmuni va ahamiyati tahlil etiladi. Xususan, milliy madaniy merosni asrab-avaylash, tarixiy yodgorliklarni muhofaza qilish, madaniyat muassasalari faoliyatini modernizatsiya qilish, kitobxonlik madaniyatini rivojlantirish hamda yoshlar ma’naviyatini yuksaltirishga qaratilgan davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlari yoritib beriladi. Shuningdek, sohada qabul qilingan qonun hujjatlari, davlat dasturlari va konseptual islohotlarning jamiyat ma’naviy hayotidagi o‘rni va samaradorligi ilmiy nuqtayi nazardan baholanadi.