(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada zamonaviy stomatologiyada lazer texnologiyalarining qo‘llanilishi, tish va milk to‘qimalariga ta’siri hamda bemorlar uchun foydalari yoritib beriladi. Lazer texnologiyalari tishlarni davolash, oqartirish, jarrohlik muolajalarini amalga oshirish va parodont kasalliklarini davolashda keng qo‘llaniladi. Lazer yordamida tish nerviga minimal ta’sir ko‘rsatish, infeksiyani kamaytirish, qonashni oldini olish va muolaja davomiyligini qisqartirish mumkin. Shu bilan birga, lazerli muolajalar og‘riqsiz va bemor uchun qulay bo‘lib, reabilitatsiya jarayonini tezlashtiradi. Maqolada lazer texnologiyalarining tibbiyotdagi asosiy turlari, ularning stomatologiyada qo‘llanish sohalari va xavfsizlik jihatlari ilmiy asosda yoritiladi. Ushbu mavzu stomatologiya yo‘nalishi talabalari uchun zamonaviy diagnostika va davolash usullarini tushunishga yordam beradi, shuningdek, bemorlarni kompleks yondashuv bilan davolashning ahamiyatini ko‘rsatadi.