(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasining xalqaro maydondagi tutgan oʻrni, uning mustaqillik yillarida olib borgan tashqi siyosati va xalqaro hamkorlik yoʻnalishlari tahlil etiladi. Shuningdek, mamlakatning BMT, SHHT, MDH, IHT kabi nufuzli xalqaro tashkilotlardagi faoliyati, Markaziy Osiyoda mintaqaviy barqarorlikni taʼminlashdagi roli hamda iqtisodiy, siyosiy va madaniy diplomatiya sohasidagi tashabbuslari yoritib beriladi. Oʻzbekistonning ochiq va pragmatik tashqi siyosati, qoʻshni davlatlar bilan yaxshi qoʻshnichilik munosabatlarini rivojlantirish borasidagi saʼy-harakatlari hamda global xavfsizlik, ekologiya va barqaror rivojlanish masalalaridagi ishtiroki ilmiy asosda bayon etiladi.