(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola Aleksandr Faynbergning ijodini va XX asr o‘zbek shoirlari ijodini solishtirishga bag‘ishlangan. Tadqiqotning asosiy maqsadi-Faynberg va o‘zbek shoirlarining she’riyatida ruhiy, estetik va ijodiy uyg‘unliklarni aniqlash, shuningdek, ularning farqlilik jihatlarini tahlil qilishdir. Maqola XX asr she’riyatining ijtimoiy, madaniy va falsafiy kontekstini ko‘rib chiqadi, Faynberg ijodining tematik va uslubiy xususiyatlarini chuqur tahlil qiladi.