(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ushbu maqola Birinchidan Uygʻonish davri allomalari, Ikkinchidan sharq Renessansi va Temuriylar davrida amalga oshirilgan ishlar hamda Oʻzbekistonda yangi Uygʻonish davri, ya’ni Uchinchi Renessans poydevorini yaratish borasida amalga oshirilayotgan islohotlar va ularning ahamiyati, mazmun-mohiyatini tushuntirib beradi.