(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Sog‘lom bolani tarbiyalashda eng muhim vositalardan biri jismoniy mashqlar, harakatli o‘yinlar va sport ko‘ngilochar o‘yinlari sanaladi. Bolalar bilan jismoniy mashqlarni bajarganda ularning salomatligini kuzatib borish, tashqi ko’rinishiga, kayfiyatiga, charchashi, ishtahasi, uyqusiga e‘tibor berish juda muhim. Har bir hatto mutlaqo sog‘lom bola ham yilda 2-3 marta tibbiy ko‘rikdan o‘tkazilgani ma’qul. Boladagi jismoniy sifatlar, harakat ko’nikma va malakalari rivojining zarur hamda etarli darajasini ta‘minlovchi jismoniy imkoniyatlarning tabiiylikka muvofiq va individual - mos tarzda rivojlantirilishi, maktabgacha yoshdagi bolalarga jismoniy umumiy tarbiyaga oid ma’lumotlarni berish, bunda ularning jismoniy tarbiyasiga oid aqliy, texnologik, axloqiy, etik va estetik qadriyatlarni o‘zlashtirishiga erishish, bilimlarning mustaqil mashg’ulotlar o‘tkazishning boshlang‘ich ko’nikmalari darajasida dolzarblashuvi. One of the most important things in raising a healthy child is exercise, movement games, and sports entertainment. When exercising with children, it is important to monitor their health, appearance, mood, fatigue, appetite, and sleep. Every healthy child should have a medical examination 2-3 times a year. Natural and individual development of physical abilities that provide the necessary and sufficient level of development of physical qualities, monitor skills and abilities in the child, providing information on general physical education to preschool children, including mental, technological, achieving the acquisition of moral, ethical and aesthetic values, the actualization of knowledge at the level of basic skills of independent study. Одним из важнейших вещей в воспитании здорового ребенка являются занятия спортом, подвижные игры и спортивные развлечения. При занятиях с детьми важно следить за их здоровьем, внешним видом, настроением, утомляемостью, аппетитом, сном. Каждый здоровый ребенок должен проходить медицинский осмотр 2-3 раза в год. Естественное и индивидуальное развитие физических способностей, обеспечивающее необходимый и достаточный уровень развития физических качеств, отслеживание навыков и умений ребенка, предоставление информации по общему физическому воспитанию детей дошкольного возраста, в том числе умственному, технологическому, достижение приобретения моральных, этических качеств. и эстетических ценностей, актуализация знаний на уровне базовых навыков самостоятельного обучения.