(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur maqolada Qo‘qon xonligining harbiy tizimi va qo‘shin tuzilmasi tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi. XVIII–XIX asrlarda mavjud bo‘lgan harbiy boshqaruv tizimi, qo‘shin tarkibi yoritib berilgan. В данной статье на основе исторических источников анализируется военная система и структура армии Кокандского ханства. Особое внимание уделяется системе военного управления и структуре армии, существовавшим в XVIII-XIX веках. This article analyzes the military system and army structure of the Kokand Khanate based on historical sources. It examines the military administrative system and the composition of the army that existed during the 18th–19th centuries.