(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada nodavlat ta’lim tashkilotlarida o‘quvchilarning kreativ fikrlashini rivojlantirish jarayonini samarali boshqarish masalalari tahlil qilinadi. Kreativlikni rivojlantirishning pedagogik shart-sharoitlari, boshqaruv mexanizmlari hamda ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan innovatsion metodlar yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini shakllantirishda ta’lim muassasasi rahbariyati, pedagoglar va ta’lim muhitining o‘rni ilmiy asosda izohlangan.