(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Talabalar hayotida intellektual rivojlanish eng muhim va kompleks jarayonlardan biri hisoblanadi. Bu jarayon har qanday ijtimoiy muhitda, ayniqsa oliy ta’lim tizimida, murakkab va ko‘p qirrali xususiyatlarga ega. Ilmiy-nazariy manbalar hamda zamon talablariga asoslangan pedagogik va psixologik tadqiqotlar natijalariga tayanilsa, intellektual rivojlanish konsepsiyasi zamonaviy shaklda shakllanib bormoqda. O‘quvchi va talabalarni barcha rivojlangan jamiyatlarda barkamol shaxs, keng qarashli mutaxassis, tashabbuskor, mustaqil fikrlay oladigan inson qilib tarbiyalash zamonaviy ta’limning ustuvor vazifasi bo‘lib qoldi. Intellektual rivojlanish jarayonini psixologik nuqtayi nazardan o‘rganish talabaning shaxsiy va kasbiy shakllanishini to‘liq va chuqur tahlil qilishga imkon yaratadi.