(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada organik kimyo fanini o‘qitishda muammoli ta’lim va loyihalash (proyekt) texnologiyalarining pedagogik ahamiyati yoritilgan. Organik kimyo murakkab nazariy tushunchalar, reaksiyalar mexanizmi va moddalarning tuzilishi bilan bog‘liq fan sifatida o‘quvchilardan mantiqiy, tahliliy va ijodiy fikrlashni talab etadi. Muammoli ta’lim o‘quvchilarda mustaqil fikrlash va ilmiy izlanish ko‘nikmalarini rivojlantirsa, loyihalash texnologiyasi nazariy bilimlarni amaliy faoliyat bilan integratsiya qilishga xizmat qiladi. Maqolada ushbu texnologiyalarni organik kimyo darslarida qo‘llash metodikasi va amaliy namunalari tahlil qilingan.