(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ушбу методик ишланмада сунъий интеллект технологияларини биология дарсларида самарали қўллаш усуллари ёритилган. Дарс жараёнида сунъий интеллект воситаларидан фойдаланиш таълим жараёнини индивидуаллаштириш, ўқувчиларнинг қизиқишини ошириш ва фанга бўлган қизиқишни кучайтиришга хизмат қилади. Қўлланма ўқитувчилар учун амалий тавсиялар, мисоллар ва илова дастурлар билан бойитилган. В данной методической разработке рассматриваются эффективные способы использования технологий искусственного интеллекта на уроках биологии. Применение ИИ в учебном процессе способствует индивидуализации обучения, повышению интереса учащихся и углублению знаний по предмету. Работа содержит практические рекомендации для учителей, примеры и приложения.