(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ekranli qurilmalar orqali o‘zlashtirilayotgan tilning xususiyatlari borasida fikr yuritilgan. Shu bilan birga, ekranli qurilmalar orqali o‘zlashtirilayotgan tilning salbiy ta’sirini aniqlaydigan tadqiqotlar ko‘pincha tilni o‘zlashtirishning interaktiv nuqtai nazariga asoslanadi. Shu boisdan, bolalarning mediya vositalaridan foydalanayotgan vaqti kattalar bilan muloqot qilish va ijtimoiy almashinuv imkoniyatlarini kamaytirishligi aniqlangan.