(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya.Ushbu maqolada zamonaviy tibbiyot va farmatsevtika sohasidagi eng dolzarb masalalardan biri — dori moddalarini organizmning ma’lum bir nuqtasiga (kasallangan a’zoga) yetkazib berish tizimlari o‘rganilgan. Tadqiqotda dori tashuvchi sifatida qo‘llaniladigan polimerlarning kimyoviy sintezi, ularning bioparchalanuvchanlik xususiyatlari va dori ajralib chiqish mexanizmlari tahlil qilinadi. Ayniqsa, pH-sezuvchan gidrogellar va nanozarrachalarning saraton kasalligini davolashdagi ahamiyatiga alohida to‘xtalib o‘tilgan.