(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya.Ushbu ilmiy tezisda tabiiy gaz tarkibidagi metan molekulasini kimyoviy yo‘l bilan qayta ishlash, xususan, uni sintez-gaz, metanol va yuqori molekulali uglevodorodlarga (GTL texnologiyasi) aylantirish jarayonlari o‘rganilgan. Ishda katalizatorlarning tanlanishi, reaksiya harorati va bosimining mahsulot unumiga ta’siri, shuningdek, metanning to‘g‘ridan-to‘g‘ri oksidlanishidagi muammolar tahlil qilinadi. Olingan natijalar O‘zbekistondagi gaz-kimyo sanoati rivoji uchun nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.