(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya.Ushbu ilmiy ishda bugungi kunda global energetika inqirozi va ekologik muammolarni hal qilishda vodorod energetikasining o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqotda suv molekulasini elektrokimyoviy parchalash (elektroliz) orqali toza vodorod olishning kimyoviy mexanizmlari, elektrokatalizatorlarning turlari va ularning samaradorligini oshirish usullari batafsil ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, "yashil vodorod" texnologiyasini sanoatga tatbiq etishdagi mavjud to‘siqlar va ularni bartaraf etishning innovatsion yo‘llari yoritilgan.