(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya:Ushbu ilmiy maqolada oziq-ovqat mahsulotlarini qadoqlashda ishlatiladigan polimer materiallarning kimyoviy barqarorligi tadqiq etiladi. Tadqiqotning asosiy e’tibor markazida plastik idishlar tarkibidagi past molekulali birikmalarning (monomerlar, plastikatorlar) oziq-ovqat muhitiga o‘tishi (migratsiyasi) va polimerlarning turli tashqi omillar ta’sirida parchalanishi (degradatsiyasi) masalalari yotadi. Shuningdek, an’anaviy plastiklar o‘rnini bosuvchi ekologik xavfsiz biopolimerlarning afzalliklari tahlil qilingan.