(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya.Ushbu tadqiqot ishi zamonaviy energiya saqlash qurilmalari, xususan, litiy-ionli akkumulyatorlarning samaradorligini oshirish masalalariga bag‘ishlangan. Ishda katod va anod materiallarining kimyoviy tarkibi, ularning zaryadlash va zaryadsizlanish jarayonidagi strukturaviy o‘zgarishlari batafsil tahlil qilingan. Shuningdek, akkumulyatorlarning xizmat muddatini uzaytirish va sig‘imini oshirish uchun elektrodlarni nanozarralar bilan modifikatsiyalash usullari ko‘rib chiqilgan. Olingan natijalar asosida energiya tejovchi qurilmalarning kelajakdagi rivojlanish istiqbollari belgilangan.