(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur tezisda oilaviy ajrimlarni keltirib chiqaruvchi ijtimoiy sabablar ilmiy asosda tahlil qilinadi. Unda oilaviy nizolarning yuzaga kelishida ijtimoiy muhit, iqtisodiy omillar, madaniy qadriyatlar va shaxslararo munosabatlarning o‘rni ochib berilgan. Shuningdek, zamonaviy jamiyatda yosh oilalar o‘rtasida ajrimlarning ortishiga sabab bo‘layotgan omillar yoritilib, ularning oldini olish yo‘llari ko‘rsatib berilgan.