(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada she’riyatda poetik timsol yaratishning nazariy-estetik ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Poetik timsolning badiiy tafakkur tizimidagi o‘rni, uning ko‘pqatlamli ma’no ifodalash xususiyati va estetik ta’sir mexanizmi yoritilgan. Shuningdek, poetik timsolning badiiy obraz bilan o‘zaro munosabati, uning ramziy-assosiativ tabiati hamda ijodkorning individual uslubini shakllantirishdagi roli asoslab berilgan. Maqolada turli adabiy-nazariy qarashlar tahlil qilinib, poetik timsolning milliy va umuminsoniy xususiyatlari ochib berilgan. Tadqiqot natijasida she’riyatda poetik timsol yaratish jarayoni badiiy matnning mazmun va estetik qiymatini oshiruvchi muhim omil ekani xulosalanadi.