(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola Cho’lponning adabiy tanqidiy faoliyatini o’ganishga bag’ishlangan.Uning munaqidlik faoliyat o’zbek tanqidchiligida tutgan o’rni va adabiy tanqid sohasiga qo’shgan hissasi xaqida fikr yuritilgan Аннотация: Данная статья посвящена изучению литературно-критической деятельности Abdulhamid Cho‘lpon. В ней рассматривается место его критической деятельности в узбекской литературной критике, а также анализируется вклад писателя в развитие области литературной критики. Annotation: This article is devoted to the study of Abdulhamid Cho‘lpon’s literary critical activity. It discusses his role in Uzbek literary criticism and his contribution to the field of literary criticism. .