(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur maqolada fransuz tilini o‘qitish jarayonida madaniyatlararo muloqotni rivojlantirishda interaktiv metodlarning roli tahlil qilinadi. Tadqiqotda madaniyatlararo muloqot kompetensiyasining nazariy asoslari, uning tarkibiy qismlari hamda zamonaviy pedagogik yondashuvlar yoritilgan. Shuningdek, fransuz tili mashg‘ulotlarida qo‘llaniladigan interaktiv metodlar (rolli o‘yinlar, debatlar, guruhli ishlar, case-study va loyiha asosida o‘qitish)ning samaradorligi asoslab berilgan. Maqolada interaktiv metodlarning talabalarda kommunikativ, madaniy va ijtimoiy kompetensiyalarni rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, interaktiv metodlar madaniyatlararo muloqotni shakllantirishda samarali didaktik vosita hisoblanadi. В данной статье рассматривается роль интерактивных методов в развитии межкультурной коммуникации в процессе обучения французскому языку. Анализируются теоретические основы межкультурной коммуникативной компетенции, её структурные компоненты и современные педагогические подходы. Особое внимание уделяется интерактивным методам обучения, таким как ролевые игры, дискуссии, групповые работы, case-study и проектное обучение. Обосновывается эффективность данных методов в формировании у студентов коммуникативной, культурной и социальной компетенций. Результаты исследования показывают, что интерактивные методы являются эффективным дидактическим средством развития межкультурной коммуникации. This article examines the role of interactive methods in developing intercultural communication in the process of teaching the French language. The theoretical foundations of intercultural communicative competence, its structural components, and modern pedagogical approaches are analyzed. Particular attention is given to interactive teaching methods such as role-playing, discussions, group work, case studies, and project-based learning. The effectiveness of these methods in developing students’ communicative, cultural, and social competencies is substantiated. The results of the study demonstrate that interactive methods are an effective didactic tool for fostering intercultural communication.