(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Normal taqsimot iqtisodiy tahlil jarayonida muhim ahamiyatga ega. U iqtisodiy ko’rsatkichlar va ularning taqsimotini tushunishga yordam beradi, shuningdek, statistik metodlarni qo’llash imkonini yaratadi. Ushbu tezisda normal taqsimotning iqtisodiy tahlildagi roli, uning qo’llanilishi va natijalarini tahlil qilishga e’tibor qaratiladi. Taqsimotning xususiyatlari va iqtisodiy jarayonlarga ta’siri haqida batafsil ma’lumot beriladi. Нормальное распределение имеет важное значение в процессе экономического анализа. Оно помогает понять экономические показатели и их распределение, а также создает возможность применения статистических методов. В данной диссертации будет уделено внимание роли нормального распределения в экономическом анализе, его применению и анализу результатов. Будет представлена подробная информация о характеристиках распределения и его влиянии на экономические процессы. Normal distribution plays a crucial role in the economic analysis process. It aids in understanding economic indicators and their distribution, while also facilitating the application of statistical methods. This thesis focuses on the role of normal distribution in economic analysis, its applications, and the analysis of results. Detailed information will be provided regarding the characteristics of the distribution and its impact on economic processes.