(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya.Ushbu tadqiqot ishi polimer materiallaridan hosil bo‘ladigan chiqindilarni boshqarishning dolzarb masalalariga bag‘ishlangan. Maqolada polimerlarning tabiatdagi destruksiya jarayonlari, ularning tuproq va suv havzalariga ko‘rsatadigan toksik ta’siri batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, mexanik va kimyoviy qayta ishlash texnologiyalari, xususan, piroliz va gidroliz jarayonlarining kimyoviy mexanizmlari tahlil qilingan. Iqtisodiy qismda esa birlamchi va ikkilamchi xomashyodan mahsulot olishning tannarx ko‘rsatkichlari qiyoslangan.