(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada ayollarda ikkilamchi bepushtlikning asosiy sabablarini o‘rganish hamda zamonaviy diagnostika usullarining samaradorligini baholash masalalari yoritilgan. Tadqiqot davomida reproduktiv yoshdagi ayollarda ikkilamchi bepushtlik rivojlanishiga olib keluvchi etiologik omillar, jumladan bachadon naylari o‘tkazuvchanligining buzilishi, gormonal disbalans, endometrioz, kichik chanoq a’zolarining yallig‘lanish kasalliklari va bachadon patologiyalarining ahamiyati tahlil qilindi. Tadqiqot jarayonida klinik-ginekologik ko‘rik, ultratovush tekshiruvi, gisterosalpingografiya, gisteroskopiya, diagnostik laparoskopiya hamda gormonal laborator tekshiruvlar qo‘llanildi. Olingan natijalar zamonaviy diagnostika usullarining reproduktiv tizim kasalliklarini aniqlashda yuqori aniqlik va samaradorlikka ega ekanligini ko‘rsatdi. Kompleks diagnostik yondashuv ikkilamchi bepushtlik sabablarini erta aniqlash, individual davolash strategiyasini ishlab chiqish hamda ayollarning reproduktiv salomatligini tiklash imkoniyatlarini kengaytiradi.