(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Аннотация. Ушбу тадқиқотда ис газининг сурункали таъсирида бачадоннинг морфологик ва морфометрик ўзгаришларининг қиёсий тавсифи келтирилган. Тажрибада ис газининг узоқ муддатли таъсири эндометрийнинг юпқалашиши, бачадон безлари сонининг камайиши ва тўқима архитектоникасининг бузилиши билан намоён бўладиган аниқ дозага боғлиқ ўзгаришларга олиб келиши аниқланди. Олинган маълумотлар ҳужайраларнинг пролифератив фаоллигининг пасайиши билан бирга келадиган гипоксик ва дистрофик жараёнларнинг ривожланишини кўрсатади.