(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur tezisda jinoyat protsessida tergov sudyasi institutining o‘rni, uning vakolatlarini amalga oshirish jarayonida protsessual muvozanatni ta’minlash masalalari hamda “chilling effect” fenomenining yuzaga kelish sabablari tahlil etiladi. Muallif tomonidan shaxs huquq va erkinliklarini kafolatlash hamda jinoyatni samarali tergov qilish o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlash mexanizmlariga nisbatan tanqidiy yondashuv ilgari suriladi.