(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
XXI asrda global energiya ehtiyoji jadal sur’atlar bilan oshib bormoqda. Shu bilan birga, an’anaviy energiya manbalari — ko‘mir, neft va gaz resurslarining cheklanganligi hamda ularning ekologik muammolarni keltirib chiqarishi insoniyatni toza, qayta tiklanuvchi va barqaror energiya manbalariga o’tishga majbur qilmoqda. Quyosh energiyasi — mavjud eng qudratli va cheksiz tabiiy resurslardan biri sifatida ajralib turadi. Shu sababli, quyosh energiyasidan samarali foydalanish uchun turli texnologiyalar ishlab chiqilgan va ular orasida konsentrlangan quyosh elektr stansiyalari (CSP— Concentrated Solar Power) (1-rasm) texnologiyasi alohida o‘rin egallaydi.