(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada masofaviy bank xizmatlari tizimi va uning iqtisodiy samaradorligiga ta’siri nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida internet-banking, mobil banking va boshqa onlayn moliyaviy xizmatlarning zamonaviy iqtisodiyotdagi roli, ular orqali aholiga va korxonalarga yaratiladigan qulayliklar, xizmatlarning tezligi va xavfsizligi yoritib beriladi. Shu bilan birga maqolada masofaviy bank xizmatlarini rivojlantirishdagi texnologik innovatsiyalar, raqamli transformatsiya jarayoni va moliyaviy barqarorlikni ta’minlash mexanizmlari muhimligi ta’kidlanadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, masofaviy bank xizmatlaridan keng foydalanish mijozlar qulayligini oshirishi bilan birga moliya tizimining samaradorligini kuchaytiradi va iqtisodiy jarayonlarni yanada soddalashtirishga yordam beradi. Аннотация. В данной статье теоретически анализируется система дистанционного банковского обслуживания и ее влияние на экономическую эффективность. Исследование освещает роль интернет-банкинга, мобильного банкинга и других онлайн-финансовых услуг в современной экономике, удобство, которое они создают для населения и предприятий, скорость и безопасность обслуживания. Одновременно в статье подчеркивается важность технологических инноваций в развитии дистанционного банковского обслуживания, процесса цифровой трансформации и механизмов обеспечения финансовой стабильности. Результаты исследования показывают, что широкое использование дистанционного банковского обслуживания, наряду с повышением удобства для клиентов, повышает эффективность финансовой системы и способствует дальнейшему упрощению экономических процессов. Abstract. This article theoretically analyzes the system of remote banking services and its impact on economic efficiency. The research highlights the role of Internet banking, mobile banking and other online financial services in the modern economy, the convenience they create for the population and enterprises, the speed and security of services. At the same time, the article emphasizes the importance of technological innovations in the development of remote banking services, the process of digital transformation and mechanisms for ensuring financial stability. The results of the study show that the widespread use of remote banking services, along with increasing customer convenience, increases the efficiency of the financial system and helps to further simplify economic processes.