(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur maqolada tasviriy san’at terminologiyasining shakllanishi, kelib chiqish manbalari va ularning ilmiy-amaliy ahamiyati yoritiladi. Asosan italyan tilidan kirib kelgan terminlarning tasviriy san’atdagi o‘rni, ularning turli texnika, uslub va janrlarni ifodalashdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, terminlarning tasnifi, semantik xususiyatlari hamda san’atshunoslikdagi qo‘llanish doirasi ilmiy asosda izohlanadi.