(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillarida tabiat hodisalari asosida shakllangan topishmoqlarning semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida quyosh, oy, shamol, yomg‘ir, qor kabi tabiat elementlariga oid topishmoqlarning denotativ va konnotativ ma’nolari, metaforik modeli hamda semantik maydoni aniqlanadi. Shuningdek, topishmoqlarda qo‘llaniladigan semantik mexanizmlar va ularning milliy-madaniy xususiyatlari chog‘ishtirma jihatdan yoritiladi.